Cap el Pas del RomeretUn Guia de Muntanya és un muntanyenc amb una llarga experiència, que li ha permès afrontar amb èxit la seva formació. El Guia de Muntanya és un professional que organitza, condueix i s’encarrega de la seguretat durant l’activitat a la muntanya. El Guia de Muntanya, ha de seguir el Codi Deontològic de la seva professió, posant tots els seus recursos i coneixements per assegurar l’èxit de l’activitat per la que ha estat contractat. Planificant i tenint de cura de tots els detalls, assumint la responsabilitat que comporta la seva feina i gestionant els riscos sobre el terreny. A l’Estat espanyol, només el Tècnic Esportiu i el Tècnic Esportiu Superior en les seves especialitats, són Guies de Muntanya..

Per accedir a la formació, s’han de superar les proves d’accés, on es demostren les teves aptituds físiques i tècniques. De mitja, un aspirant a Guia de Muntanya pot invertir 3 anys en completar el Grau Mig i obtenir el títol de Tècnic Esportiu en l’especialitat que li correspongui i 2 anys més per al Grau Superior. La formació està reconeguda i homologada a nivell mundial per diverses organitzacions internacionals (UIAGM, UIMLA) que vetllen per la qualitat dels estàndards de la formació. La feina d’un Guia Acompanyant de Muntanya consisteix en guiar grups o persones per les muntanyes del món on no es requereixin tècniques d’alpinisme.

Així, no pot guiar en glaceres o allà on calgui utilitzar cordes, però pot guiar en tot tipus de muntanyes i trekkings a gran alçada, i també utilitzar raquetes de neu al hivern. El Guia Acompanyant de Muntanya te uns amplis coneixements de natura, i és un especialista en la seva interpretació. Un Guia de Muntanya garanteix la qualitat en les seves activitats, entre altres coses, també per que té limitat el nombre màxim de persones a les que pot conduir en una activitat. També disposa de les Assegurances de Responsabilitat Civil que li pertoquen, i facilita una Assegurança d’Accidents per a totes les persones inscrites en les activitats que organitza.

 

VINE A CONÈIXER ELS PORTS!

Un Guia os farà descobrir una altra manera d’anar a la muntanya. Cliqueu sobre aquest vídeo.