Ismael Monsonís. Guia Acompanyant de Muntanya

Ismael Monsonís i Martínez, Guia Acompanyant de Muntanya-Tècnic Esportiu de Mitja Muntanya  i Educador Ambiental.

  • Inscrit al ROPE (Registre Oficial de Professionals de l’Esport) de la Generalitat amb el nº 14651.
  • Membre de l´AEGM (Asociación Española de Guías de Montaña) nº 497
  • Acreditació de la UIMLA (Union of International Mountain Leader Associations)
  • Carte Professionnelle d’Educateur Sportif (Libre Etablissement en France) nº 03811ED0356.
  • Educador ambiental  (Diplomat per la Societat Catalana d’Educació Ambiental)
  • Perqué un guia?

Vaig néixer a Barcelona i des de molt jove la muntanya ha estat part de la meva vida: caminar, escalar, l’alpinisme, l’esquí de muntanya, la BTT… aquestes activitats m’han dut a conèixer els entorns naturals del nostre país i d’arreu del món. Ja sigui amb amics, amb parella, o treballant, he trepitjat els principals massissos d’Europa, d’Àfrica, d’Amèrica del Sud, d’Asia Central i de l´Himàlaia. Això m’ha permès conèixer les principals valls i circuits del Nepal, fent un munt d’amics a l’altre punta del món.
Aquesta passió em va plantejar convertir-me en professional, i així va passar l’any 1997. El fet de viure a Arnes des del 2001, m’ha fet especialitzar-me com a Guia dels Ports, encara que continuo ocasionalment treballant a altres zones muntanyoses de casa nostra i del món. Faig guiatges en català i castellà, i també en anglès i francès.

La guia “Estels del Sud, la travessa dels massís dels Ports i altres travesses circulars” de l’Editorial Piolet és un mostra de la meva relació amb l’entorn natural dels Ports, de tantes possibilitats.
La feina de Guia de Muntanya va molt lligada a la passió per tot l’entorn natural que ens envolta, l’educació ambiental forma part també de la nostre feina.  Les papallones han estat sempre la meva debilitat, i el que va començar gairebé com un hobby (ben mirat, tot va començar com un hobby), a partir del 2005 es va convertir en una part important del meu dia a dia. El seguiment de les papallones diürnes als Estrets d’Arnes i als Monsagres al Parc Natural dels Ports, dins dels programa del CBMS i les col·laboracions com a Tècnic de Fauna especialitzat en Ropalòcers (papallones diürnes), ha estat un regal més que m’ha fet la natura.

VINE A CONÈIXER ELS PORTS!

Cleo