A LA MUNTANYA, LES DEIXALLES CAP A CASA !!!

with No hi ha comentaris

HI HA GENT QUE ENCARA NO HO SAP:

A LA MUNTANYA, LES DEIXALLES CAP A CASA !!!

El passat 31 de desembre varem tenir el plaer de fer la darrera caminada del 2017 per les Roques de Benet. Varem fer el recorregut circular que a casa anomenem “el 8”, ja que si posem la traça (el que ara s’anomena track) sobre un mapa dibuixa clarament el numero vuit.

L’itinerari s’inicia al començament de la senda de les Roques, però pujant per la pista fins el Coll de Membrado, agafem la feixa que passa sota la Moleta del Sovatge, baixem la canal quasi bé fins la senda de la via normal, i tornem a pujar per creuar una bretxa amb vistes a l’altre vessant. Seguim una senda perdent una mica però no gaire altura (no baixar cap a la Foradada i la Pista que veiem a sota), passem per una feixa on no val a badar (perill de caiguda al buit). Arribem al coll al peu del Cap de Gos i ens enfilem per una canal fins a recuperar els darrers metres de la via normal i fer cim. Descens per la via normal.

Doncs a la baixada vaig entrar a la Coveta d’Engerra per ensenyar-li a l’amic Manolo, i la varem trobar plena de merda, vull dir de deixalles. Papers, plàstics, llaunes, una pica metàl·lica, al·lucinant no?

Com que no duia res per carregar-ho, vaig decidir tornar un altre dia. I així ho hem fet avui, per celebrar el dia de Reis (empanada mental: un republicà pot celebrar això!?!?), hem fet una escapadeta equipats amb motxilles grans, guants i bosses enormes, per tal de retornar la coveta al seu estat original.

Val a dir que això ha estat impossible, si bé hem recollit totes les deixalles que quedaven (algú ja s’havia endut les coses més grans, pica inclosa), les parets de l’entrada de la cova estan en un estat lamentable ja que deu estar de moda entre tots los cavernícoles moderns emular als cavernícoles de veritat, pintarrejant les parets amb los seus noms i frases d’un gust més que discutible.

Ja fa força anys de la campanya que es va promoure des de diverses Federacions de Muntanya amb aquest títol: Les deixalles cap a casa. Sembla ser que algunes persones no tenen prou clar aquest tema o s’han oblidat, i potser caldria reprendre-la un altre vegada.

Mentre tant els excursionistes als que si que ens molesta la merda, haurem de seguir duent bosses i motxilles grans per anar recollint lo que altres llencen.

Per cert, avui ha plogut!!!!!   IIIUUUUPPPPIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!! 

 

Cova d'Engerra
Cova d’Engerra
Deixalles Cova d'Engerra
Deixalles Cova d’Engerra
Deixalles Cova d'Engerra
Deixalles Cova d’Engerra
Deixalles Cova d'Engerra
Deixalles Cova d’Engerra
Les deixalles a la deixalleria!!
Les deixalles a la deixalleria!!

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.